14:00

Motala AIF HK

Referat: Vårgårda HC - Motala AIF HK

Period 1

Vi skapade ett viss tryck och fick med oss en utvisning efter fem minuter men det kändes lite små nervöst ändå. efter halva perioden fick Motala in 0-1 och det var inte den perfekta nerv medicinen men det fick våra tjejer att fatta att det var match och allvar på gång. Linn åkte ut som nubliven domare efter 13 minuter och som många gånger för så lyfter vi oss rejält men en kvinna mindre på isen.
Med ett par minuter kvar av perioden så serverade Sara en passning till Sandra och vi hade kvitterat sen gick det av bara farten när Alicia gjorde 2-1 innan period pausen.

Resultat 2-1
Skott 7-6

Period 2

Vi fortsatte vårt fina passningspel och bra spel i övrigt vilket medförde att vi fick med oss en utvisning igen som dock inte gav resultat. När vi ändå är inne på utvisningar så vill jag passa på att lyfta på hatten för de domare , både huvuddomare och linjedomare vi har haft på våra matcher i år. Helt pefekt jobbat killar.
I fjärde minuten fick äntligen Moa trycka in ett mål på egen hand efter mycket bra spel under de sista matcherna. Två minuter senare gör Therés årets mål så här långt in på säsongen när hon får med sig pucken från egen zon och utnyttjar all is som finns i Puahallen innan hon klipper in 4-1. ( detta hade inte den lille på kiosk tarappan gjort bättre själv tror jag ).
Resten av perioden pressar vi på men utan resultat, givetvis så sticker Motala upp då och då och håller Emma varm.
Emma hade ingen enkel match då hon fick stå sysslolös under en del perioder men var som vanligt vass när cdet väl gällde.

Resultat 2-0
Skott 8-7

Period 3

Med risk att bli tjatig så fortsatte vår press mot Motalas mål utan att vi fick in pucken. detta behöveer inte betyda att vi är ineffektiva utan det kan helt enkelt vara så att vi har en motståndare som försvarar sig bra och hjälper sin målvakt.
I mitten av perioden åker Hanna på en utvisning som vi klarar av på ett bra sätt.
I den sextonde minuten är Sandra framme på pass från Nadja när hon får in 5-1 och när Nadja ändå var i farten så passade hon Hanna till 6-1 som blev slutresultatet.
Riktigt kul att tjejerna bjuder på så här bra spel när så många av er är där och stöttar oss.